مقایسه سایت وردپرسی و سایت HTML از جنبه‌های مختلف

اگر به تازگی وارد دنیای طراحی سایت شده‌اید، حتما این سوال ذهنتان را مشغول کرده است: وردپرس یا HTML؟ طرفداران هریک به صورت جانبدارانه در مورد وردپرس و HTML صحبت می‌کنند و همین موضوع، شما را بیشتر دچار سردرگمی کرده است! اما در این مقاله می‌خواهیم با مقایسه درست، به شما نشان دهیم که هرکدام مزایا و معایبی دارند و انتخاب هریک از آنها به اهداف شما بستگی دارد. پس این مقاله را تا آخر مطالعه کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
طراحی سایت با وردپرس یا HTML؟
(امتیاز 5 از 2 رای)
5/5

وردپرس و HTML دو روش متداول برای ساخت سایت هستند که هرکدام از آنها، معایب و مزایای خاص خود را دارند. انتخاب وردپرس یا HTML به نیازهای شما، مهارت‌هایتان، بودجه و زمانتان بستگی دارد. در این مقاله وردپرس و HTML را معرفی کرده و با بررسی مزایا و معایب هریک و مقایسه آنها از زوایای مختلف، به شما کمک می‌کنیم یک تصمیم حرفه‌ای بگیرید.

برای اینکه دقیق‌تر بفهمیم «تفاوت وردپرس با HTML چیست؟»، ابتدا به صورت مختصر هر دو را تعریف می‌کنیم.

HTML چیست؟

HTML یا HyperText Markup Language، ستون فقرات اینترنت و اساس همه سایت‌ها است. HTML یک زبان نشانه‌گذاری است که ساختار اولیه سایت را ایجاد می‌کند و سپس توسط CSS و جاوا اسکریپت بهبود می‌یابد. CSS وظیفه استایل‌دهی به محتوا را برعهده دارد و نحوه چیدمان و ارائه محتوا به کاربر را تعیین می‌کند. از طرف دیگر، جاوا اسکریپت (JS) به سایت روح می‌دهد و وظیفه برقراری تعامل با کاربر را برعهده دارد.

قبل از ظهور وردپرس و سایر سایت‌سازها، وب‌سایت‌ها عمدتاً با استفاده از HTML به همراه CSS و JS ساخته می‌شدند. به این سایت‌ها، سایت‌های HTML ایستا نیز می‌گویند. چون صفحات و محتواهای ایجاد شده دقیقاً به همان صورتی که باید نمایش داده شوند، کدنویسی شده‌اند.

یک سایت HTML ایستا، از مجموعه‌ای از فایل‌های HTML تشکیل شده است. برای هر صفحه در سایت، یک فایل HTML وجود دارد. وقتی بازدیدکننده وارد این سایت می‌شود، مرورگر یک درخواست به سرور ارسال کرده و سرور برای نمایش صفحه در مرورگر، یک فایل HTML واحد را برمی‌گرداند. هر صفحه HTML ایستا، برای همه بازدیدکنندگان یکسان نمایش داده می‌شود و فقط در صورتی تغییر می‌کند که برنامه‌نویس، کد صفحه را تغییر دهد. به همین دلیل، ساخت و به‌روزرسانی سایت‌های HTML ایستا نسبت به روش‌های مدرن، زمانبر، پیچیده و پرهزینه‌تر است. برای ساخت سایت HTML به دانش برنامه‌نویسی نیاز دارید.

وردپرس چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) است که از زبان PHP و دیتابیس برای ساخت سایت‌های پویا استفاده می‌کند. نزدیک به نیمی از سایت‌های دنیا، از وردپرس استفاده می‌کنند. به عنوان مثال سایت شرکت‌های بزرگی مثل ایرانسل، کاله، عالیس و … که نام برخی از آنها را در مقاله «سایت‌های معروف وردپرسی» ذکر کرده‌ایم، با وردپرس ساخته شده اند. وردپرس یک CMS انعطاف‌پذیر است که امکان ایجاد و مدیریت سایت، بدون نیاز به دانش کدنویسی را فراهم کرده است.

وردپرس با یک داشبورد ساده، فرآیند ساخت هر نوع سایتی را ساده کرده است. کاربران می‌توانند برای دستیابی به سایتی با طراحی و عملکرد دلخواه، افزونه و قالب روی وردپرس نصب کنند. کار با ویرایشگر وردپرس حتی برای افرادی که دانش فنی و دانش کدنویسی ندارند هم بسیار ساده است و کنترل کامل بر کل وب‌سایت در قسمت فرانت‌اند را برای شما فراهم می‌کند. برای آشنایی بیشتر با داشبورد وردپرس، مقاله «نحوه کار با پیشخوان وردپرس» را مطالعه کنید. با ابزارهای قدرتمند مثل صفحه‌ساز المنتور، می‌توانید بدون نیاز به کدنویسی، سایت دلخواهتان را به صورت کارآمدتر و شخصی‌سازی شده، طراحی کنید. آموزش کامل المنتور در دوره «المنتور پلاس» ارائه شده است.

برخلاف سایت‌های HTML ایستا، محتوای سایت وردپرسی با هر بار بارگذاری صفحه، به صورت پویا توسط پایگاه داده تولید می‌شود. این روش انعطاف‌پذیری بیشتری دارد و برای بازدیدکنندگان تجربه شخصی‌سازی شده‌تری فراهم می‌کند. سایت‌های پویا به جای اینکه کتابخانه‌ای از فایل‌های HTML آماده ارسال داشته باشند، بر اساس درخواست کاربر، صفحات سایت را در سمت سرور می‌سازند.

هسته اصلی وردپرس، قالب‌ها و افزونه‌ها با زبان PHP نوشته شده‌اند. وقتی بازدیدکننده URL صفحه شما را تایپ می‌کند، کد PHP روی سرور، آن درخواست را دریافت کرده و محتوای مرتبط را از دیتابیس بیرون می‌کشد. سپس آن محتوا را به یک فایل HTML و فایل‌های CSS همراه تبدیل کرده و آن را برای بازدیدکننده ارسال می‌کند.

مقایسه سایت وردپرسی و سایت HTML از زوایای مختلف

فرض کنید تصمیم گرفته‌اید برای خانه خود مبل بخرید. حالت ایده‌ئال این است که از مبلی استفاده کنید که اختصاصاً برای شما طراحی شده است. اندازه و ارتفاع مبل دقیقاً مطابق با قد شما و ابعاد خانه طراحی شده باشد. رنگ و جنس مبل چیزی باشد که با دکوراسیون خانه شما تطابق داشته باشد و … . برای داشتن مبلی که دقیقاً مطابق نیاز و سلیقه شما باشد، یا باید خودتان دست به کار شوید و آن را بسازید، یا به شخصی که بلدِ کار است، مبل دلخواهتان را سفارش دهید. اما روش راحت‌تر این است که از بین مبل‌های آماده‌ی بازار، مبلی را انتخاب کنید که تا جای ممکن، ویژگی‌هایی که مدنظرتان است را داشته باشد. روش اول به یک فرد متخصص نیاز دارد، زمان بیشتری لازم دارد و هزینه آن بیشتر است ولی روش دوم نیاز به متخصص ندارد، هزینه کمتر و زمان کمتری هم نیاز دارد.

روش اول یعنی ساخت یک مبل از صفر برای شما، مشابه ساخت سایت با HTML و روش دوم یعنی انتخاب مبل از بین مبل‌های آماده بازار، مشابه ساخت سایت با وردپرس است. در ادامه می‌خواهیم با جزئیات بیشتری، تفاوت‌های طراحی سایت با وردپرس و html را با هم بررسی کنیم.

مقایسه میزان سختی طراحی و مدیریت سایت با وردپرس و HTML

تفاوت اصلی وردپرس و HTML، سطح پیچیدگی و امکانات هرکدام است. هر مدیر سایتی می‌خواهد فرآیند ساخت سایت تا حد امکان ساده و سریع باشد. ولی در اکثر مواقع، سایتی که به آسانی ساخته می‌شود، انعطاف‌پذیری کمتری دارد. هرچه فرآیند ساخت سایت آسان‌تر باشد، کنترل کمتری بر نتیجه نهایی خواهید داشت. پس در انتخاب بین وردپرس و HTML، باید تصمیم بگیرید که سادگی فرآیند ساخت و مدیریت سایت برای شما مهمتر است یا کنترل بر جزئیات و انعطاف‌پذیری سایت؟

با وردپرس می‌توانید بدون نیاز به دانش فنی، از صفر و بدون نوشتن حتی یک خط کد، سایتتان را بسازید و آن را مدیریت کنید. در یک سایت وردپرسی به راحتی می‌توانید محتوا تولید کرده، ظاهر سایت را تغییر دهید، تنظیمات آن را در پیشخوان وردپرس پیکربندی کنید و به راحتی با استفاده از افزونه‌ها، قابلیت‌های سایت را توسعه دهید. رابط کاربری وردپرس، مخصوص افراد مبتدی طراحی شده و انجام کارهای روزانه و مدیریت سایت را آسان کرده است.

اما چون از قالب‌ها و افزونه‌های آماده استفاده می‌کنید، ممکن است نتیجه کار 100% مطابق نیاز و سلیقه شما نباشد.

برای ساخت یک سایت با HTML، باید سایت از صفر کدنویسی شود. در این سایت‌ها، برای ایجاد کوچکترین تغییر به توسعه دهنده و برنامه‌نویس نیاز دارید، در حالیکه سفارشی‌سازی یک سایت وردپرسی بسیار ساده است. انجام کارهایی مثل افزودن و ویرایش محتوا، توسعه قابلیت‌های سایت، تغییر ظاهر سایت، به روزرسانی محتوا و … که به راحتی در وردپرس انجام می‌شوند، در یک سایت HTML بسیار دشوارتر هستند. چون در سایت HTML، یک داشبورد با قابلیت‌ها و دکمه‌های مختلف ندارید، همچنین قالب یا افزونه ندارید که خیلی از کارها را در عرض چند دقیقه بدون کدنویسی انجام دهید! باید خودتان HTML و CSS بنویسید یا برای انجام آن، به شخص متخصص پول پرداخت کنید.

البته روش‌هایی برای سرعت بخشیدن به فرآیند ساخت سایت HTML وجود دارد. می‌توانید از کیت ابزارهای متن باز مثل BootstrapCSS استفاده کنید که دارای دکمه‌های از پیش طراحی شده، فرم‌ها، جداول و … هستند و لازم نیست آنها را از صفر بسازید. اما اصلاً با وردپرس قابل مقایسه نیست!
اگر با کدنویسی سایت از صفر مشکلی ندارید و سایتتان به طور منظم به تغییر یا به روزرسانی نیاز ندارد، می‌توانید یک سایت HTML بسازید. در این نوع سایت، چون همه چیز از ابتدا کدنویسی می‌شود، دستتان برای طراحی یک سایت منحصر به فرد مطابق با نیازتان، باز است.

HTML کنترل کامل بر هر قسمت از سایت را به شما می‌دهد، در حالیکه وردپرس گزینه‌های از پیش ساخته‌شده‌ای ارائه می‌دهد که می‌توان آنها را از طریق پوسته‌ها و افزونه‌ها شخصی‌سازی کرد. اما اگر علم کافی نداشته باشید یا یک توسعه دهنده در تیمتان نداشته باشید، انجام کارهای ساده مثل ویرایش یک تصویر یا منوی کناری در یک سایت HTML، می‌تواند بسیار خسته‌کننده و زمان‌بر باشد.

در پاسخ به سوال «وردپرس یا HTML؟»، باید علاوه بر مسائل مربوط به ساخت سایت، مشکلات نگهداری و مدیریت سایت را هم بررسی کنیم. نگهداری سایت HTML دردسرهایی دارد. برای ایجاد هر محتوا یا به روزرسانی آن، باید مستقیماً کدهای فایل HTML تغییر کند. همچنین برای ایجاد هرگونه تغییر در کل سایت، باید تک‌تک فایل‌های HTML دچار تغییر شوند. به همین دلیل نگهداری یک سایت HTML بزرگ، زمان و زحمت زیادی می‌طلبد.

واقعیت این است که فروشگاه‌های آنلاین، کسب‌وکارهای کوچک و اغلب شرکت‌ها، به دلیل سهولت ایجاد و مدیریت سایت‌های وردپرسی، ترجیح می‌دهند سایتشان را با وردپرس بسازند تا برای اعمال هر تغییر کوچک، نیازی به تغییر کدهای سایت نداشته باشند. وردپرس با افزونه فروشگاه‌ساز ووکامرس، ساخت سایت‌های فروشگاهی را آسان کرده و به همین دلیل تعداد زیادی از سایت‌های فروشگاهی از وردپرس استفاده می‌کنند. سایت‌های وردپرسی، کاربرپسندتر هستند، چون می‌توان تغییرات پیچیده را فقط با چند کلیک روی سایت اعمال کرد.

از آنجایی که وردپرس متن باز است، دائماً در حال توسعه است. هرکسی می‌تواند در توسعه وردپرس، کمک به رفع مشکلات و باگ‌ها، ایجاد پوسته و افزونه‌ها یا توسعه آنها مشارکت داشته باشد. این ویژگی به توسعه سریع وردپرس کمک می‌کند و با هر آپدیت، وردپرس بهبود می‌یابد.

مقایسه هزینه سایت وردپرسی و سایت HTML

هزینه سایت، فقط به هزینه ساخت و طراحی اولیه محدود نمی‌شود. بلکه زمانی که به طراحی و مدیریت سایت اختصاص داده می‌شود، نیروی کار و همچنین هزینه نگهداری و پشتیبانی سایت هم باید در نظر گرفته شود.

وردپرس رایگان است ولی باید برای راه‌اندازی سایت، هزینه دامنه و هاست را بپردازید. علاوه بر این باید هزینه‌ای را برای استفاده از قالب‌ها و افزونه‌های پولی در نظر بگیرید. اگر خودتان مهارت ساخت سایت با وردپرس را یاد نگرفته‌اید، باید این کار را به یک فرد ماهر بسپارید و هزینه این کار را پرداخت کنید.

در مورد ساخت سایت HTML، دو حالت وجود دارد. یا خودتان وقت زیادی را به یادگرفتن مهارت ساخت سایت با HTML اختصاص داده‌اید یا خودتان هیچ دانشی ندارید و می‌خواهید این کار را به شرکت‌های طراحی سایت یا فریلنسرها بسپارید. حالت دوم، گزینه گران و پرهزینه‌ای است. چون قرار است یک سایت از صفر، اختصاصاً برای شما کدنویسی شود و این کار دستمزد بالایی دارد.

دقت داشته باشید دستمزد طراحی سایت HTML بسیار گران‌تر از دستمزد ساخت سایت با وردپرس است. چون شخص وردپرس‌کار قرار است از قالب‌ها، افزونه‌ها و صفحه‌سازهای از پیش طراحی شده استفاده کند و کارش از شخصی که قرار است از صفر سایت را کدنویسی کند، خیلی راحت‌تر است و به زمان کمتری نیاز دارد.

اگر کدنویسی بلد نیستید، برای اعمال هر تغییر کوچک در سایت HTML، مثل اضافه کردن محتوای جدید یا درج تصاویر هم باید از یک توسعه دهنده کمک بگیرید و این کار برای شما هزینه‌بر خواهد بود. در حالیکه انجام اغلب کارها در وردپرس به سادگی و با چند کلیک، قابل انجام است و در اغلب موارد به وردپرس‌کار نیاز ندارید.

مقایسه هاست سایت وردپرسی و سایت HTML

برای اینکه سایت‌های وردپرسی و HTML در اینترنت در دسترس باشند، هر دو به هاست نیاز دارند. در هاست یا میزبانی وب، فایل‌های سایت شما ذخیره شده و به صورت آنلاین در اختیار مخاطب قرار می‌گیرند. شرکت‌های هاستینگ، متناسب با نیاز مالک سایت، سرویس‌های مختلف با ویژگی‌ها و هزینه متفاوت ارائه می‌دهند.

سایت‌های HTML ایستا، به منابع سرور کمتری نیاز دارند و اغلب می‌توان برای این سایت‌ها، از پلن‌های اشتراکی که هزینه کمتری دارند استفاده کرد.

در مقابل، سایت‌های وردپرسی پویا هستند و به صورت لحظه‌ای با استفاده از PHP و دیتابیس، تولید می‌شوند. به همین‌دلیل سایت‌های وردپرسی به منابع سرور بیشتری نیاز دارند. اغلب پلن‌های هاست وردپرسی دارای ویژگی‌هایی مثل کش تخصصی، پشتیبان‌گیری خودکار، پیکربندی بهینه سرور و … هستند و هزینه بیشتری دارند.

مقایسه سرعت سایت HTML و سایت وردپرسی

اگر بارگذاری سایت بیش از 4 ثانیه طول بکشد، از هر 4 بازدیدکننده، یک نفر آن سایت را ترک می‌کند! کاربران در سایت‌های کُند، زمان کمتری صرف می‌کنند و سرعت پایین یک سایت، نرخ خروج (bounce rate) را افزایش می‌دهد. به همین دلیل، گوگل سرعت سایت را به عنوان یکی از عوامل مهم در رتبه‌بندی در نظر می‌گیرد.

بنابراین برای ایجاد یک تجربه خوب برای کاربر، باید در هنگام تصمیم‌گیری در مورد انتخاب روش ساخت سایت، سرعت سایت را هم در نظر بگیرید.

در سایت وردپرسی، هر بار که بازدیدکننده وارد سایت شما می‌شود،سرور باید کد PHP را اجرا کرده و اطلاعات را از دیتابیس بازیابی کند تا اطلاعات صحیح به بازدیدکننده نمایش داده شود. ولی سایت‌های HTML برای بارگذاری به اجرای PHP یا کوئری‌های دیتابیس نیاز ندارند. پس اگر کدهای سایت HTML بهینه شده باشند، سرعت سایت‌های HTML از سایت‌های وردپرسی بیشتر است.

البته روش‌های مختلفی برای بهبود سرعت سایت وردپرسی وجود دارد. همانطور که در مقاله «بهترین افزونه‌های افزایش سرعت سایت وردپرسی» توضیح دادیم، یکی از این روش‌ها، استفاده از افزونه‌های افزایش سرعت است.

مقایسه امکان سفارشی سازی سایت وردپرسی و سایت HTML

منظور از سفارشی‌سازی، امکان تغییر ظاهر و قابلیت‌های سایت با توجه به نیاز و سلیقه مالک سایت است.

وردپرس مجموعه‌ای از قالب‌ها و افزونه‌ها را ارائه می‌دهد. مدیران سایت می‌توانند با توجه به هدف و سبک سایت، افزونه‌ها و قالب مورد نظرشان را انتخاب کنند. قالب‌ها برای سفارشی‌سازی ظاهر سایت و افزونه‌ها برای افزایش قابلیت‌های سایت به کار می‌روند. در هر قالب و افزونه هم تنظیماتی برای سفارشی‌سازی سایت وجود دارد. اما در نهایت، میزان سفارشی‌سازی محدود به امکانات تعبیه شده در قالب و افزونه‌های سایت است. مگر اینکه کمی کدنویسی بلد باشید.

در سایت‌های HTML، چون سایت از صفر کدنویسی می‌شود، دستتان برای سفارشی‌سازی سایت کاملاً باز است. البته به شرط آنکه طراح سایت علم و مهارت کافی داشته باشد. برای سفارشی‌سازی یک سایت HTML، فراتر از ساختار و طراحی اولیه، مهارت‌های توسعه فرانت‌اند هم ضروری است. افزودن ویژگی‌های پیشرفته و قابلیت‌های تعاملی به یک سایت HTML، بدون داشتن مهارت‌ کافی، چالش برانگیز و زمان‌بر خواهد بود. برای اضافه کردن قابلیت‌های پویا مثل منوهای متحرک، پاپ‌آپ و … به دانش جاوا اسکریپت نیاز دارید که یادگیری آن نیازمند صرف زمان و تلاش قابل توجهی است.

مقایسه سئو سایت وردپرسی و سایت HTML

یکی از اهداف مهم برای ساخت هر سایت، نمایش صفحات سایت در اولین نتایج جستجوی گوگل است. برای هدایت ترافیک ارگانیک به سمت سایت، باید سئوی داخلی و سئوی فنی سایت بهینه باشد. پس مهم است که بدانیم سئوی سایتی که با وردپرس ساخته شده چه تفاوتی با سئوی سایت HTML دارد؟

وردپرس، نکات سئوی داخلی و سئوی فنی را به خوبی رعایت کرده است و به صورت ذاتی سئو فرندلی است. همچنین به شما این امکان را می‌دهد که عنوان، URL سفارشی و توضیحات متا را مستقیم از طریق پیشخوان وارد کنید و به راحتی برای تصاویر متن جایگزین (alt text) تعیین کنید. برای انجام این کارها حتی به یک خط کدنویسی یا ویرایش کد احتیاج ندارید!

ریسپانسیو بودن سایت برای دستگاه‌های مختلف از نظر گوگل بسیار مهم است. به همین دلیل اغلب قالب‌ها و افزونه‌های وردپرس ریسپانسیو (واکنش‌گرا) هستند. نصب و فعالسازی یک قالب ریسپانسیو فقط با چند کلیک قابل انجام است و به کدنویسی یا تغییر کد نیاز ندارد!

همچنین افزونه‌های سئو مثل Yoast SEO، WP Rocket، Rank Math به شما کمک می‌کنند سئو سایت وردپرسی را بهبود دهید.

برخلاف وردپرس، در سایت‌های HTML نمی‌توانید از افزونه یا پیشخوان برای کمک به بهینه‌سازی سئو سایت استفاده کنید. بلکه باید خودتان روی مسائل مربوط به بهینه‌سازی سئو تسلط داشته باشید و برای ایجاد تگ‌ها و کدهای مناسب زمان بگذارید. اگر خودتان تخصص کافی ندارید، باید از یک متخصص کمک بگیرید.

نکات مربوط به سئوی فنی و همچنین ساخت سایت واکنش‌گرا که در سایت وردپرسی به راحتی با قالب و افزونه پیاده‌سازی می‌شود، در سایت HTML روند سخت‌تری دارد و مستلزم تعریف متا تگ viewport، تغییر اندازه متن و تصویر، افزودن media queries و … است.

مقایسه نوشتن مقاله در سایت وردپرسی و سایت HTML

بخش مقالات، یکی از بخش‌های مهم هر سایت است. برای هر مدیر سایتی مهم است که بتواند به راحتی محتواهای مورد نظرش را نوشته و آنها را منتشر کند. در این بخش می‌خواهیم نحوه وبلاگ نویسی در سایت HTML را با سایت وردپرسی مقایسه کنیم.

اگرچه امروزه وردپرس به یک سیستم مدیریت محتوای چند منظوره تبدیل شده؛ ولی در ابتدا فقط به عنوان یک پلتفرم وبلاگ نویسی ساخته شد. به همین دلیل امکانات زیادی در وردپرس فراهم شده تا به راحتی و بدون کدنویسی، یک مقاله سفارشی بنویسید و آن را منتشر کنید.

ویرایشگر وردپرس به شما این امکان را می‌دهد که به راحتی متن بنویسید و رسانه‌های مورد نظرتان را به آن اضافه کنید. پس از پیش‌نویس مقالات، می‌توانید آنها را زمان‌بندی یا منتشر کنید و یا به راحتی مقالات را به روز و حذف نمایید. همچنین می‌توانید روی نظرات، مدیریت کامل داشته باشید. می‌توانید برای نوشتن مقالات توسط کاربران، نقش‌های مختلف کاربری با اختیارات مشخص، تعیین کنید. محتوای خود را به صورت عمومی یا خصوصی منتشر کنید و در صورت نیاز، برای مقالات رمز عبور قرار دهید.

تمامی این قابلیت‌ها مستقیماً از طریق پیشخوان قابل پیاده‌سازی است، بدون اینکه به کدنویسی یا ویرایش کدها نیاز داشته باشید. از طرفی با افزونه‌ها و قالب‌های حرفه‌ای می‌توانید ظاهر بلاگ را ارتقا دهید. مثلاً لیستی از مقالات اخیر را در ساید بار نمایش دهید.

در سایت HTML نیز می‌توانید مقاله‌ای سفارشی ایجاد کنید. می‌توانید تصویر، بولت و جدول اضافه کنید. مقالات را در سایدبار نمایش دهید و … . فقط برای انجام هریک از این کارها باید کد بنویسید!

پس اگر علم کافی داشته باشید، هیچ محدودیتی وجود ندارد و حتی دستتان در سفارشی‌سازی وبلاگ بازتر است. اما قطعاً به زمان بیشتری نسبت به سایت وردپرسی نیاز دارید. چون در وردپرس برای اعمال هر تغییر روی محتوا، کافیست از بلوک متناسب استفاده کنید یا چند کلیک ساده انجام دهید ولی در سایت HTML باید کد بنویسید. پس باید روی HTML ، CSS و جاوا اسکریپت تسلط داشته باشید و زمان کافی هم داشته باشید. بنابراین اگر هدفتان انتشار منظم محتوا در سایت و به روز رسانی محتواها است، بهتر است از وردپرس استفاده کنید.

مقایسه میزان سختی یادگیری مهارت ساخت سایت وردپرسی و سایت HTML

یادگیری کدام روش برای ساخت سایت راحت‌تر است؟ وردپرس یا HTML؟

وردپرس یک CMS کاربرپسند است که هدف اصلی آن ساخت سایت حرفه‌ای، به روشی آسان و بدون نیاز به دانش کدنویسی است. پیشخوان وردپرس، قابلیت اضافه کردن افزونه‌ها و صفحه‌سازهایی با قابلیت Drag & Drop (کشیدن و رها کردن)، فرآیند ایجاد و مدیریت سایت را برای همه ساده کرده اند. برای استفاده از امکانات وردپرس، دانش کدنویسی ضروری نیست. با وجود ده‌ها هزار افزونه و قالب، کاربران می‌توانند به راحتی سایت مورد نظرشان را طراحی و قابلیت‌های آن را به صورت دلخواه گسترش دهند. اگرچه داشتن دانش اولیه HTML و CSS، به کاربران وردپرس کمک می‌کند سایت خود را فراتر از آنچه قالب و افزونه‌ها ارائه می‌دهند، سفارشی‌سازی کند.

دوره «وردپرس پلاس» به شما کمک می‌کند از صفر و بدون نیاز به دانش اولیه، سایت دلخواهتان را بسازید و آن را مدیریت کنید.

در نقطه مقابل، اگر می‌خواهید ساخت سایت با HTML را یاد بگیرید، به درک عمیقی از HTML و CSS نیاز خواهید داشت. همچنین برای افزودن قابلیت‌های پیشرفته‌تر و ایجاد تعامل در سایت، باید زبان‌های پیچیده‌تری مثل جاوا اسکریپت را یاد بگیرید. یادگیری این مهارت‌ها برای افرادی که تجربه کدنویسی ندارند، ممکن است سخت باشد.

کدام برای سایت من مناسب‌تر است؟ وردپرس یا HTML؟

تصمیم‌گیری در مورد اینکه برای ساخت سایتتان از بین HTML و وردپرس کدام را انتخاب کنید؛ به هدف اصلی سایت، زمان، بودجه و میزان مهارت شما در کدنویسی بستگی دارد. برای اینکه بتوانید راحت‌تر تصمیم بگیرید، در جدول زیر خلاصه‌ای از معایب و مزایای هر دو روش را ذکر کرده‌ایم.

وردپرسHTML
میزان سختی در ساخت سایتبا وجود پیشخوان وردپرس، قالب‌ها و افزونه‌ها؛ ساخت و مدیریت سایت با وردپرس ساده است و به کدنویسی نیاز ندارد.ساخت سایت با HTML ساده نیست و به دانش و تجربه کدنویسی نیاز دارد.
هزینهبرای قالب‌ها و افزونه‌های پرمیوم باید هزینه پرداخت کنید.اگر مهارت کدنویسی ندارید، باید شخصی را برای ساخت و مدیریت سایت استخدام کنید.
سرعت سایتوردپرس به منابع سرور بیشتری نیاز دارد و کُندتر است.اگر به دُرستی کدنویسی شود، سریعتر است.
شخصی‌سازی سایتبه کمک قالب‌ها و افزونه‌ها می‌توانید سایتی با ظاهر و امکانات دلخواه بسازید ولی در نهایت محدود به امکانات قالب و افزونه‌ها خواهید بود.اگر مهارت کدنویسی داشته باشید، برای شخصی‌‌سازی سایت دستتان کاملاً باز است.
سئوامکانات پیشخوان وردپرس و افزونه‌های سئو، بهبود سئوی فنی و داخلی سایت را برایتان آسان کرده است.باید یک متخصص سئو و یک متخصص کدنویسی در کنار هم باشند تا بتوانند سئوی فنی و داخلی را بهبود دهند.
وبلاگ نویسیامکانات پیشخوان، قالب‌ها، صفحه‌سازها و افزونه‌ها، نوشتن مقالات و به روزرسانی آنها را آسان کرده است.برای ایجاد هر قابلیت ساده و انجام هر تغییر کوچک، به کدنویسی نیاز دارید.
یادگیرییادگیری وردپرس برای همه آسان است چون لازم نیست کدنویسی یاد بگیرید.باید HTML، CSS و JS را یاد بگیرید.
زمان لازم برای ساخت سایتساخت هر نوع سایت با وردپرس، بسیار سریع است. چون پیشخوان، قالب‌ها و افزونه‌ها از قبل طراحی شده‌اند.برای نوشتن خط به خط کدها، استایل دهی و .. به زمان زیادی برای ساخت سایت نیاز دارید.
نیاز به بکاپ و آپدیتباید دائماً وردپرس، افزونه‌ها و قالب سایت را به روز نگه دارید و مطمئن شوید در سایتتان عدم سازگاری وجود ندارد. در سایت وردپرسی به بکاپ‌گیری منظم نیاز دارید.سایت‌های HTML به ندرت به بکاپ و آپدیت نیاز دارند.
مقایسه سایت وردپرس و HTML از زوایای مختلف به طور خلاصه

جمع بندی

اولین نکته این است که آیا مهارت ساخت سایت HTML را یاد گرفته‌اید؟ یا می‌توانید از یک فرد متخصص کمک بگیرید؟

اگر جواب خیر است، قطعاً یادگیری وردپرس راحت‌تر از HTML است و سریعتر به نتیجه دلخواه می‌رسید.

اگر استراتژی سایت شما به گونه‌ای است که دائماً به به‌روز رسانی، آپدیت محتوا، انتشار محتوای جدید، تغییر ظاهر سایت و … نیاز ندارد، HTML انتخاب بهتری است چون سرعت عملکرد سایت بیشتر است. ولی اگر قصد دارید کسب‌وکارتان را توسعه دهید، دائماً محتواهای جدید به سایت اضافه کنید و …، قطعاً وردپرس انتخاب بهتری است.

اگر برای سایتتان اهداف و قابلیت‌های غیرمعمول در نظر نگرفته‌اید، وردپرس به همراه قالب‌ها و افزونه‌هایش، کاملاً برای شما کفایت می‌کند و باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌هایتان می‌شود. ولی اگر می‌خواهید یک سایت کاملاً سفارشی را از صفر طراحی کنید، از HTML استفاده کنید.

اگر در مورد ساخت سایت با وردپرس یا HTML سوال یا تجربه‌ای دارید، با ما در قسمت دیدگاه‌ها به اشتراک بگذارید…

به این مقاله امتیاز دهید
(برحسب میزان رضایت خود از محتوای این مقاله، به آن از 1 تا 5 ستاره دهید)

امتیاز 5 از 2 رای

اولین نفری باش که امتیاز خودت رو ثبت می‌کنی!

پرسش و دیدگاه

پس از بررسی سریع و پاسخگویی توسط کارشناسان، به شما اطلاع‌رسانی می‌گردد.

اشتراک در
اطلاع‌رسانی به من هنگامی که :
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
دیدن تمامی دیدگاه‌ها
جدیدترین مقالات

5 مقاله اخیر از این قسمت برای شما در دسترس است

قابلیت Blueprints در نرم‌افزار لوکال هاست Local
نصب SourceGuardian روی نرم‌افزار Local | نصب ماژول سورس گاردین روی لوکال هاست LocalWP
نصب ionCube روی نرم‌افزار Local | نصب ماژول آیون کیوب روی لوکال هاست LocalWP
نصب ionCube روی نرم‌افزار Local | نصب ماژول آیون کیوب روی لوکال هاست
نصب SSL روی نرم‌افزار Local و فعالسازی HTTPS برای لوکال هاست
فعالسازی SSL برای نرم‌افزار Local
رفع ارور Missing hosts entry / Could not update hosts file نرم‌افزار Local
رفع ارور Waming! Missing hosts entry / Could not update hosts file نرم‌افزار Local
فهرست