بازیافت محتوا – استفاده مجدد از محتواهای قبلی

بازیافت محتوا
(امتیاز 0 از 0 رای)
/5

بازیافت محتوا یا استفاده مجدد از محتوا، یکی از روش‌های بازاریابی محتوا است. به عنوان مثال اگر من سال‌ها پیش ویدئویی در مورد تولید محتوا منتشر کرده‌ام، دوباره می‌توانم در مورد این موضوع محتوا تولید کنم و قطعاً این محتوا منجر به آشنایی افراد جدیدی با کسب‌وکار ما خواهد شد.

اما نکته مهم این است که امروزه مخاطبین بسیار باهوش شده‌اند. پس خیلی مهم است که در بازیافت محتوا نکاتی را رعایت کنیم تا این‌کار اثر معکوس نداشته باشد و باعث دلزدگی مخاطب از محتوای ما نشود. در ادامه روش درست بازیافت محتوا توضیح داده شده است و به بررسی چند ایده برای استفاده مجدد از محتوا پرداخته‌ایم.

بازیافت محتوا چیست؟

بازیافت محتوا روشی برای استفاده مجدد از محتوایی است که قبلاً تولید شده است. در بازیافت محتوا می‌توان از کل محتوای قبلی یا قسمتی از آن، استفاده کرد. هدف از بازیافت محتوا این است که افراد بیشتری به آن دسترسی پیدا کنند. به بازیافت محتوا، بازیابی محتوا یا استفاده مجدد از محتوا هم گفته می‌شود.

برخی به بازیافت محتوا، بازآفرینی محتوا هم می‌گویند. اما از آنجا که این محتواها از محتواهای قبلی اقتباس گرفته می‌شوند، به کاربردن واژه آفرینش برای آنها قابل تأمل است.

معمولاً در این روش  به تولید محتوای قبلی در قالب جدیدی می‌پردازیم. به عنوان مثال تبدیل یک مقاله به ویدئو، یکی از روش‌های بازیافت محتوا است.

چرا استفاده مجدد از محتوا مهم است؟

اولین مزیت بازیافت محتوا این است که لازم نیست یک محتوا را از صفر طراحی کنید. می‌توان گفت بازیافت محتوا تولید محتوا را برای شما آسان‌تر می‌کند. شما می‌توانید از یک قسمت محتوا به عنوان اساس و پایه‌ی یک مقاله، ویدئو، پست‌های شبکه‌های اجتماعی، وبینار و … استفاده کنید.

مزیت دیگر استفاده مجدد از محتوا این است که باعث می‌شود محتوای قبلی شما در معرض دید مخاطبان کاملاً جدیدی قرار گیرد. در واقع بازیافت محتوا روش بسیار خوبی برای بازاریابی مجدد محتوای شماست.

روش‌های بازآفرینی محتوا

از محتواهای همیشه سبز استفاده کنید

محتوای همیشه سبز محتوایی است که قدیمی نمی‌شود و برای مدت طولانی برای کابر مفید است. این محتواها برای استفاده مجدد انتخاب خوبی هستند.

فرض کنید شما یک مقاله جدید در مورد آخرین محصول اپل منتشر کرده‌اید. این محتوا به زودی قدیمی می‌شود و محصول بعدی اپل جای آن را می‌گیرد.

اما اگر در مورد “بهترین روش‌های تمیز کردن آیفون” مقاله بنویسید، این محتوا به زودی قدیمی نمی‌شود و یک محتوای همیشه سبز است. از این محتوا می‌توانید چندین بار استفاده کنید و آن را بازیافت کنید.

بنابراین شما می‌توانید محتوای همیشه سبز قدیمی خود را پیدا کنید، در قالب دیگر از آن استفاده کنید و یک محتوای جدید تولید کنید.

در ادامه چند روش برای پیدا کردن محتواهای قدیمی مناسب برای بازیافت را بیان خواهیم کرد:

1. Google analytics

به آمار صفحات ورود خود در Google analytics نگاه کنید. طبق این آمار صفحاتی از سایتتان را پیدا کنید که بیشترین بازدید را داشته‌اند. این آمار به شما نشان می‌دهد مردم کدام محتوای شما را بیشتر دوست داشته‌اند. در نتیجه احتمالاً افراد دیگری در پلتفرم‌های دیگر هستند که  به این محتواها علاقه دارند.

2. Youtube Analytics

در این قسمت می‌توانید آمار ویدئوهایی که در یوتیوب منتشر کرده‌اید را ببینید. ویدئوهایی که بازدید خوبی داشته‌اند، انتخاب مناسبی برای بازیافت محتوا هستند. می‌توانید آن‌ها را به مقاله، پادکست و … تبدیل کنید.

3. آمار بازدید آپارات

این مورد هم دقیقا مشابه مورد قبلی است. با بررسی آمار بازدید محتواهایی که در آپارات منتشر کرده‌اید، متوجه خواهید شد چه محتواهایی برای مخاطبین جذاب است. این محتواها انتخاب مناسبی برای بازآفرینی محتوا هستند.

4. مراجعه به مقالات سایت

به مقالاتی که قبلا نوشته‌اید، نگاهی بیندازید. هر موضوعی که به امروز مربوط است را یادداشت کنید. در برخی موارد ممکن است مجبور شوید قبل از بازآفرینی محتوا، آن را به روز کنید.

محتوا را متناسب با قالب مورد نظر طراحی کنید

اگر شما یک مقاله را در مقابل دوربین بخوانید، از نظر فنی ویدئو تولید کرده‌اید. اما این ویدئو صد در صد کسل کننده و بی‌نتیجه خواهد بود! پس محتوای شما باید با قالبی که استفاده می‌کنید تطابق داشته باشد.

به عنوان مثال استفاده از مقاله به عنوان پایه و اساس یک ویدئو کاملا مناسب است. اما باید با لحن مناسب بیان شود و با توجه به کانال انتخاب شده برای توزیع محتوا، بهینه شود. این موضوع برای همه محتواها از جمله صوت، اینفوگرافیک، معرفی محصول و … صدق می‌کند. اگر می‌خواهید بازآفرینی محتوای شما موثر باشد، لازم است محتوا با قالب جدید متناسب باشد.

به عنوان مثال اگر شما در یک مقاله روش پخت قرمه‌سبزی را نوشته باشید، می‌توانید همین محتوا را در قالب ویدئو ارائه دهید. اما گفتن طرز تهیه پخت به تنهایی در ویدئو، اصلا جذاب نیست! بلکه لازم است روش پخت را در ویدئو به صورت کامل نشان دهید. حتی می‌توانید ویدئو را با شوخی و مزاح جذاب‌تر کنید.

مطالب را به قطعات ریزتر تقسیم کنید

می‌توانید محتوا را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید و این قطعات را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

به عنوان مثال، در مقاله ۲۱ نکته شگفت‌انگیز برای ضبط ویدیو عالی از خودتان، روشهای غلبه بر ترس ضبط ویدئو را گفته‌ام. این محتوا برای استفاده مجدد در قالب ویدئو عالی است. اما گفتن 21 نکته در ویدئو بسیار کسل کننده است. پس بهتر است چند قسمت مهم و کوتاه از این مقاله برای ویدئو انتخاب شود. کاری که در پست‌های اینستاگرام انجام داده‌ام. در اینستاگرام مردم دوست دارند ویدئوهای کوتاه ببینند.

این کار را می‌توانید با نکات سخنرانی، مقالات طولانی، پادکست‌های مصاحبه و … انجام دهید. ایده اصلی این است که شما احتمالاً تعداد زیادی محتوای لقمه‌ای در محتواهای طولانی خود دارید. تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که بهترین قسمت‌های این محتواها را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

از محتواهای قبلی مجددا استفاده کنید

بسیاری از افراد این تفکر اشتباه را دارند که: “اگر یک بار در مورد موضوعی صحبت کنم، دیگر نمی‌توانم در صحبت‌های بعدی از آن موضوع استفاده کنم”. خوشبختانه این تفکر اصلاً درست نیست. شما می‌توانید از یک نکته، تکنیک، استراتژی، روش و … در چندین محتوا استفاده کنید. حتی اگر قالب محتوا را تغییر ندهید!

با اضافه کردن یک مثال جدید یا بررسی موضوع از زوایای مختلف یا هر ترفند دیگری که مناسب کار شما است، می‌توانید از موضوعات قبلی مجددا استفاده کنید. بدیهی است که شما نباید از این استراتژی برای همه محتواها استفاده کنید. چون در این حالت، مخاطبین شما از شنیدن نکات تکراری خسته می‌شوند.

نکته مهم در این استراتژی این است که مخاطب کم حافظه‌تر از آن است که شما فکر می‌کنید و اکثر محتواهای یک ماه یا حتی یک هفته پیش شما را به یاد نمی‌آورد. پس استفاده از این ترفند، گاهی مخاطبین شما را خوشحال هم می‌کند.

محتوای موجود خود را دوباره منتشر کنید

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای بازیافت محتوا، انتشار مستقیم مقالات در لینکدین است. مثال دیگر انتشار پست‌های قدیمی در شبکه‌های اجتماعی است. البته این کار به اندازه تولید محتوای جدید مفید نیست! اما انتشار مجدد آن راهی آسان برای جذب مخاطبین جدید است.

پس گاهی می‌توانید محتواهای قبلی را مجدداً منتشر کنید.

بازآفرینی محتوا یک روش عالی برای بازاریابی محتواست. اما یادتان باشد در استفاده از این روش زیاده‌روی نکنید! قطعا تولید محتواهای جدید هم برای مخاطبین فعلی شما جذاب است، هم مخاطبین جدیدی را با شما آشنا خواهد کرد و هم کسب‌وکار شما را به روز نشان خواهد داد. بنابراین از روش بازیافت محتوا استفاده کنید ولی به اندازه!

به این مقاله امتیاز دهید
(برحسب میزان رضایت خود از محتوای این مقاله، به آن از 1 تا 5 ستاره دهید)

امتیاز 0 از 0 رای

اولین نفری باش که امتیاز خودت رو ثبت می‌کنی!

جدیدترین مقالات
پرسش و دیدگاه

پس از بررسی سریع و پاسخگویی توسط کارشناسان، به شما اطلاع‌رسانی می‌گردد.

اشتراک در
اطلاع‌رسانی به من هنگامی که :
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
دیدن تمامی دیدگاه‌ها
جدیدترین مقالات

5 مقاله اخیر از این قسمت برای شما در دسترس است

حذف نسخه فایل‌های CSS و JS در وردپرس
حذف متن فوتر ادمین (admin footer text) و نسخه (update footer) وردپرس
حذف متن فوتر ادمین (admin footer text) و نسخه (update footer) وردپرس
جلوگیری از کامنت اسپم در وردپرس
جلوگیری از کامنت اسپم در وردپرس
افزایش سرعت پیشخوان وردپرس با محدود کردن درخواست‌های WP HTTP خارجی
محدود کردن درخواست‌های WP HTTP خارجی وردپرس
غیرفعال کردن WP-Cron وردپرس و تنظیم Cron Job واقعی هاست
غیرفعال کردن WP-Cron وردپرس و تنظیم Cron Job واقعی هاست
فهرست
Search