احتمالاً برای شما هم پیش آمده که سایت وردپرسی شما ایمیل ارسال نمیکند و بطور کلی ایمیلهای سایت برای شما به عنوان مدیر سایت و برای مشتریان و کاربران سایتتان ارسال نمیشود. باید بدانید که مشکل ارسال نشدن ایمیل در وردپرس یک مشکل شایع و رایج است. این مشکل عمدتاً به 2 دلیل پیکربندی نادرست و اسپم شناخته شدن ایمیلهای سایت شما رخ میدهد.
یکی از دلایل ارسال نشدن ایمیلهای وردپرس این است که سرور هاست شما بدرستی توسط شرکت هاستینگ پیکربندی و تنظیم نشده است و یا تابع PHP mail()
بدلایل امنیتی توسط شرکت هاستینگ غیرفعال شده است.
دلیل دیگر این است که ایمیل های ارسال شده از سایت وردپرسی شما همچون اسپم بنظر میرسند و توسط سروریسهای ارائه دهنده ایمیل مثل Gmail و Yahoo فیلتر میشوند و اصلا به ایمیل فرد گیرنده ایمیل نمیرسند. در بسیاری از موارد حتی اگر تابع PHP mail()
فعال باشد و ایمیل های وردپرس از این طریق ارسال شوند، اغلب این ایمیلها بدست گیرنده ایمیل نمیرسند و یا به پوشه اسپم خواهند رفت. در این حالت گیرنده هیچ ایمیلی از شما در inbox ایمیل خود دریافت نمیکند اما هنگاهی که به پوشه spam مراجعه میکند، ایمیل شما را آنجا خواهد یافت.
اگر هر کدام از این دو علت باعث عدم ارسال ایمیل توسط سایت وردپرسی شماست، اصلا نگران نباشید چون در این مقاله یاد میگیرید که چطور با استفاده از سرویس SMTP به راحتی هر دو دلیل را برطرف کنید و ایمیلهای سایت شما بدرستی ارسال و به inbox گیرنده وارد شوند و اسپم نشوند.
SMTP چیست؟
SMTP که مخفف عبارت Simple Mail Transfer Protocol است، یک پروتکل ایمیلی است که برای ارسال ایمیل از یک حساب ایمیل به حساب دیگر از طریق اینترنت استفاده می شود. برخلاف تابع PHP mail()
سرویس SMTP از یک سیستم احراز هویت مناسب استفاده میکند که منجر به معتبرسازی ایمیل ارسالی شما و تحویل صحیح ایمیل به صندوق ورودی میشود.
برای استفاده از سرویس یا پروتکل SMTP در سایت وردپرسی خود و ارسال ایمیل، بهترین و راحتترین راهکار استفاده از افزونههای وردپرسی برای این کار است.
بهترین افزونه ارسال ایمیل در وردپرس
خوشبختانه در وردپرس افزونههای متعددی برای ارسال ایمیلهای وردپرسی از طریق SMTP وجود دارد. با کمک این افزونهها به راحتی میتوانید این پیکربندی و اتصال وردپرس به سرور SMTP را انجام داده و ایمیلهای ارسالی از سمت شما به جای تابع PHP mail()
با SMTP پیکربندی شده و از ارسال نشدن ایمیل و یا انتقال ایمیل به بخش هرزنامه جلوگیری میشود.
افزونههای رایگان زیادی در مخزن وردپرس برای ارسال ایمیل در وردپرس توسط پروتکل SMTP وجود دارند:
- WP Mail SMTP
- POST SMTP Mailer
- FluentSMTP
- Easy WP SMTP
- SMTP Mailer
- WP SMTP
- Bit SMTP
- YaySMTP
- SMTP Mail
- GoSMTP
- SMTP by BestWebSoft
شخصا تمامی افزونههای نام برده شده را تست کردم و بهترین افزونهای که از لحاظ سرعت و عملکرد یافتم، افزونه FluentSMTP است. این افزونه در قیاس با سایر افزونههای اشاره شده در بالا کدنویسی تمیزتر و در نتیجه میزان مصرف رم کمتر و سرعت و عملکرد بسیار بالاتر و بهتری دارد.
افزونه FluentSMTP در قیاس با افزونهها مشابه خود عملکرد بسیار بهتر و امکانات بسیار بیشتری را در اختیار شما قرار میدهد و کاملا رایگان است و هیچ نسخه پولی ندارد و کار با محیط کاربری آن بسیار راحت است. همچنین این افزونه در قیاس با افزونههای هم رده و رقیب خود میزان مصرف رم بسیار کمتر و سرعت عملکردی بسیار بالاتری دارد.
قبل از استفاده از افزونه معرفی شده شما باید یک سرویس SMTP برای ارسال ایمیلها مهیا کنید. برای این کار دو راهکار وجود دارد. اولین راهکار استفاده از یک سرویس ایمیل شخص ثالث پولی همچون SendLayer, SMTP.com, Brevo, Mailgun, SendGrid, Gmail, SparkPost, Postmark, Microsoft, Zoho Mail و Amazon SES برای ارسال ایمیل است. در این سرویسها، شما باید حساب خود را شارژ کنید و هزینه ایمیلها بسته به تعداد کاربران و تعداد ایمیلهایی که ارسال میکنید از شارژ حساب شما کسر میشود.
راهکار دوم استفاده از اکانت ایمیل سازمانی در هاست خودتان است. شما میتوانید در کنترل پنل هاست خود (سیپنل – دایرکت ادمین – پلسک و غیره) و در بخش Email یک یا چند ایمیل سازمانی برای خود ایجاد کنید و از آنها برای ارسال ایمیلهای سایت وردپرسی خود استفاده کنید. این روش کاملا رایگان است و کلیه شرکتهای هاستینگ و کنترل پنلهای مختلف این قابلیت را در اختیار شما قرار میدهند.
ایمیلهای سازمانی و به اصطلاح کاری شما ظاهری همچون yourname@yoursiteDomain.com خواهند داشت. همانطور که از این مثال مشخص است قسمت ابتدایی ایمیل سازمانی و کاری شما نامی کاملا دلخواه همچون info یا support یا team یا no-reply و غیره دارد و عبارت پس از @ دامنه و پسوند سایت شماست. مثلا یکی از ایمیلهای سازمانی سایت ما abcd@webzoj.com میباشد.
ایجاد ایمیل سازمانی در cPanel
ابتدا وارد محیط کنترل پنل سیپنل هاست خود شوید. سپس از بخش Email گزینه Email Accounts را انتخاب کنید.
در این قسمت کلیه ایمیلهای سازمانی که تاکنون ایجاد کردهاید را مشاهده میکنید. برای ایجاد ایمیل سازمانی جدید بر روی Create کلیک کنید.
در این قسمت در بخش Username باید نام دلخواه یا درواقع پیشوند ایمیل درخواستی مورد نظرتان را وارد کنید. سپس در بخش Password گزینه Set password now را انتخاب نمونه و یک پسورد دلخواه برای اکانت ایمیل سازمانی خود انتخاب کنید. شما میتوانید با کلیک بر روی دکمه Generate از سیستم بخواهید تا یک پسورد سخت و امن برای شما ایجاد کند.
حتما آدرس کامل ایمیل سازمانی و پسورد آن را کپی و در جایی ذخیره کنید چون جلوتر برای پیکربندی افزونه SMTP به آنها نیاز خواهیم داشت.
در بخش Storage Space میزان فضای دیسکی را که هاست در اختیار این اکانت ایمیل قرار میدهد را نشان میدهد که بهتر است آن را به حجم خاصی (مثلا 100 مگابایت) محدود کنید تا ایمیلهای دریافتی شما فضای زیادی از هاست را اشغال نکنند. در نهایت بر روی گزینه Create کلیک کنید تا اکانت ایمیل جدید ایجاد گردد.
اکنون که ایمیل سازمانی جدید ایجاد شد، بر روی گزینه Connect Devices که روبروی آن قرار دارد کلیک کنید تا وارد صفحه اطلاعات پیکربندی دسترسی اکانت ایمیل مورد نظر شوید.
در این صفحه و در قسمت Mail Client Manual Settings کلیه اطلاعاتی که برای پیکربندی افزونه SMTP نیاز داریم را به ما نشان میدهد.
ایجاد ایمیل سازمانی در DirectAdmin
ابتدا وارد محیط کنترل پنل دایرکت ادمین هاست خود شوید. سپس از بخش E-mail Manager گزینه E-mail Accounts را انتخاب کنید.
در این قسمت کلیه ایمیلهای سازمانی که تاکنون ایجاد کردهاید را مشاهده میکنید. برای ایجاد ایمیل سازمانی جدید در ستون Actions بر روی Create Account کلیک کنید.
در این قسمت در بخش Username باید نام دلخواه یا درواقع پیشوند ایمیل سازمانی مورد نظرتان را وارد کنید. سپس در بخش Password یک پسورد دلخواه برای اکانت ایمیل سازمانی خود انتخاب کنید. شما میتوانید با کلیک بر روی دکمه Generate Random Password از سیستم بخواهید تا یک پسورد سخت و امن برای شما ایجاد کند.
در بخش E-mail Quota حداکثر حجمی و فضایی از هاست را که میخواهید به این ایمیل اختصاص دهید، براساس مگابایت تعیین کنید. در نهایت در بخش Daily Send Limit محدویت تعداد ایمیلی که در روز این اکانت سازمانی میتواند ارسال کند را مشخص کنید. (معمولا این میزان توسط شرکت هاستینگ به 200 ایمیل در روز محدود شده است)
در نهایت بر روی دکمه Create Account کلیک کنید تا اکانت ایمیل سازمانی مورد نظر شما ایجاد شود. اگر تمامی فیلدها بدرستی مقدار دهی شده باشند شما با پیغام ACCOUNT CREATED مواجه خواهید شد که همانند تصویر زیر شامل Username و Password و اطلاعات و کانفیگ های لازم برای اتصال به سرویس و سرور SMTP ازجمله POP/IMAP Server و POP/IMAP Server و Port آن میباشد. ما به تمامی این اطلاعات برای اتصال افزونه SMTP به سرویس SMTP جلوتر احتیاج داریم، پس با دقت آنها را کپی و در جایی ذخیره نمایید.
اکنون که ایمیل سازمانی خود را ایجاد کردیم و اطلاعات اتصال وردپرس به سرویس SMTP را داریم، نوبت مرحله نهایی کار است تا افزونه SMTP را بر روی سایت وردپرسی خود نصب و آن را با استفاده از اطلاعات اکانت ایمیل سازمانی خود پیکربندی نماییم.
ارسال ایمیل در وردپرس با سرویس SMTP
برای ارسال ایمیل در وردپرس ما نیاز داریم تا با استفاده از یک افزونه، سرویس SMTP خود را به وردپرس متصل نماییم. برای این کار از بین خیل عظیم افزونههایی که برای این کار وجود دارد، ما از بهترین افزونه رایگان این کار یعنی FluentSMTP استفاده میکنیم.
ابتدا افزونه FluentSMTP را بر روی سایت وردپرسی خود نصب کنید. برای این کار عبارت FluentSMTP را در قسمت جستجوی افزودن افزونه پیشخوان وردپرس وارد کنید و آن را نصب و فعال نمایید.
پس از نصب افزونه، برای پیکربندی آن به قسمت تنظیمات داشبورد وردپرس مراجعه و گزینه Fluent SMTP را انتخاب کنید.
برای پیکربندی افزونه و اتصال ایمیل سازمانی (برندینگ) به افزونه Fluent SMTP باید از بین گزینهها و سرویسهای SMTP موجود، گزینه Other SMTP را انتخاب کنید.
در این قسمت شما باید فیلدهای مربوطه را مطابق اطلاعات زیر تکمیل نمایید:
From Name : در این فیلد عنوان ایمیل ارسالی را مشخص کنید، درواقع نامی که در این قسمت مشخص میکنید در inbox ایمیل شخص ظاهر میشود و گویای این است که این ایمیل از کجا و از طرف چه کسی فرستاده شده است. بطور مثال میتوانید در این بخش نام سایت خود را وارد کنید.
From Email : در این فیلد آدرس ایمیل سازمانی (برندینگ) خود را که ایجاد نمودید وارد کنید. بطور مثال ما آدرس ایمیل سازمانی که برای سایت خودمان ایجاد کردیم abcd@webzoj.com را وارد میکنیم.
SMTP Host : نام سرور ایمیل یا همان SMTP server مورد نظر خود را وارد کنید. در حالت معمول و مطابق اطلاعاتی که پس از ثبت اکانت ایمیل سازمانی در سی پنل و دایرکت ادمین به ما داده شد، آدرس سرور SMTP هاست ما بصورت mail.yourdomain.com میباشد. بطور مثال همانطور که در بالا مشاهده کردین آدرس SMTP server که ما در سی پنل ایجاد کردیم بصورت mail.wbzj.ir و آدرس SMTP server که ما در دایرکت ادمین ایجاد کردیم بصورت mail.webzoj.com میباشد.
SMTP Port : در این قسمت باید Port سرور SMTP که می خواهید فرآیند ارسال ایمیل از طریق آن صورت بگیرد را وارد نمایید. بطور مثال همانگونه که در اطلاعات کانفیگ ثبت ایمیل سازمانی در دایرکت ادمین مشاهده کردید، پورت سرور SMTP ما 587 و در سیپنل ما 465 میباشد.
Encryption : از طریق این بخش شما تعیین میکنید که ارسال ایمیل از طریق SMTP به چه سبکی رمزنگاری شود. تعیین این قسمت که رمزنگاری به سبک SSL باشد یا TLS وابسته به Port سرور SMTP شماست. یعنی اگر پورت سرور SMTP شما 465 بود باید SSL را انتخاب کنید و اگر 25 یا 587 بود باید TLS را انتخاب نمایید.
Use Auto TLS : اگر در قسمت Encryption شما TLS را انتخاب کردید این گزینه را روشن و اگر SSL را انتخاب کردید این گزینه را خاموش کنید.
Authentication : شما از طریق این بخش تعیین می کنید که در فرآیند ارسال ایمیل از طریق smtp اعتبارسنجی SMTP فعال باشد یا نه. اگر نیاز به ارائه اعتبار سرور SMTP خود (نام کاربری و رمز عبور) دارید، این احراز هویت را فعال کنید، در بیشتر موارد این مورد نیاز است و باید آن را روشن و فعال کنید.
SMTP Username : در این فیلد باید آدرس ایمیل سازمانی (برندینگ) خود را که ایجاد نمودید وارد کنید. بطور مثال ما آدرس ایمیل سازمانی که برای سایت خودمان ایجاد کردیم abcd@webzoj.com را وارد میکنیم.
SMTP Password : در این فیلد باید پسورد ایمیل سازمانی که خودتان تعیین کردید یا سیستم بطور خودکار برای شما ایجاد نمود را وارد کنید.
پس از آن که کلیه اطلاعات را بصورت کامل و دقیق وارد کردید بر روی دکمه Save Connection Settings کلیک کنید تا تمامی تنظیمات و کانفیگ شما ذخیره شود.
اکنون به قسمت Email Test مراجعه کنید. از قسمت From ایمیل سازمانی خود را انتخاب کنید و در قسمت Send to آدرس ایمیل شخصی خودتان را وارد کنید و دکمه Send Test Email را بزنید. اگر تمامی تنظیمات و پیکربندی افزونه SMTP بدرستی انجام گرفته باشد، ایمیل تست از طرف سایت شما و از طریق سرویس SMTP ارسال میشود و در نهایت چنین پیغام موفقیت آمیزی به شما نشان داده میشود.
این پیغام یعنی پیکربندی افزونه و ایمیل مورد نظر بدرستی در افزون انجام گرفته و ایمیل تست با موفقیت ارسال شده و شما در ایمیل شخصی خود چنین ایمیلی دریافت خواهید کرد.
در قسمت Email Logs افزونه شما به کلیه ایمیلهایی که سایت شما برای هر فردی ارسال کرده دسترسی دارید و میتوانید مشاهده کنید که ارسال ایمیل موفقیت آمیز بود یا خیر، آن را مجدد ارسال نمایید و یا خود ایمیل ارسال شده را مشاهده نمایید.
در قسمت Settings افزونه Fluent SMTP شما به پیکربندی کلیه ایمیلهای سازمانی و اکانتهای ایمیل و سرویس SMTP که در افزونه وارد کردید و تنظیمات افزونه دسترسی دارید.
و در صفحه ابتدایی افزونه به آمار ایمیل های ارسالی در طی روزهای مختلف و میزان ایمیل های ارسال شده و ارسال نشده و غیره دسترسی دارید.
جمع بندی و کلام آخر
در این مقاله به بررسی مشکل عدم ارسال ایمیل در وردپرس پرداختیم و یادگرفتیم که چگونه به رایگان و با استفاده از قابلیتهای هاست خودمان، ایمیل سازمانی برای سایتمان ایجاد کنیم و سپس با بهرهگیری از سرویس SMTP بتوانیم ایمیلهای سایت وردپرسی خود را بدون آن که مشکلی ایجاد شود و با اسپم شوند مستقیم به inbox ایمیل کاربران و مشتریان سایتمان ارسال کنیم.
همچنین با بهترین افزونه ارسال ایمیل در وردپرس آشنا شدیم و بطور کامل نحوه پیکربندی آن و شیوه افزودن سرویس SMTP ایمیل سازمانی خود به افزونه SMTP را آموختیم.