8 گام نوشتن مقاله، راهنمای گام به گام مقاله نویسی در سایت

مقاله نویسی در سایت
(امتیاز 2.3 از 4 رای)
2.3/5

مقاله نویسی یکی از مهمترین انواع محتوا است.نوشتن مقالات مفید و کاربردی ترافیک سایت شما را افزایش خواهد داد. اگر شما بخواهید دلیل گرم نشدن آب پکیج‌تان را پیدا کنید، کجا جستجو می‌کنید؟ قطعاً جواب شما گوگل است نه شبکه‌های اجتماعی!

مردم روزانه به موتور جستجوی گوگل مراجعه می‌کنند و به دنبال پاسخ سوالاتشان، سرگرمی یا یادگیری هستند. حال اگر شما پاسخ سوالات مردم را در مقالاتتان بنویسید، چه پیش خواهد آمد؟ روزانه افراد زیادی به سایت شما مراجعه می‌کنند و در نهایت از محصولات یا خدمات شما استفاده خواهند کرد.

اما مشکلی که در اغلب افراد وجود دارد این است که مقاله نوشتن برایشان کار بسیار سختی است! در این مقاله در 8 قدم به شما خواهم گفت که نوشتن مقاله کاربردی و مفید بسیار راحت است، فقط کافیست قدمها را یکی پس از دیگری بردارید!

قدم اول: موضوع اصلی مقاله را انتخاب کنید

در اولین قدم به صورت دقیق مشخص کنید که در مورد چه موضوعی می‌خواهید صحبت کنید. برای اینکه راحت‌تر موضوع اصلی را انتخاب کنید، از خودتان بپرسید چرا می‌خواهم این مقاله را بنویسم؟ حتی وسعت و مرزهای مقاله در آن موضوع را تعیین کنید. یعنی مشخص کنید تا چه حد می‌خواهید موضوع را بسط دهید و می‌خواهید به چه مواردی بپردازید. نوشتن مقاله با هدف مشخص، آسان‌تر است.

ممکن است در انتخاب موضوع، موضوع‌های مرتبط دیگری به ذهنتان برسد.حتماً آنها را یادداشت کنید چون سرنخ نوشتن مقالات بعدی شما خواهند بود.

برای پیدا کردن موضوع مقاله و محتویات آن، کلمه یا عبارت مورد نظرتان را در گوگل سرچ کنید. د رانتهای صفحه اول سرچ، گوگل به شما عبارت‌هایی را پیشنهاد می‌دهد. حتماً آن عبارات را هم بررسی کنید چون از دیدگاه کاربران با اهمیت هستند. همچنین می‌توانید از سایت keyword tool نیز کمک بگیرید.

بعد از انتخاب موضوع، به آن پایبند باشید و در نوشتن مقاله از این شاخه به آن شاخه نپرید.

قدم دوم: مخاطبین مقاله را در نظر بگیرید

بعد از انتخاب موضوع اصلی، باید مشخص کنید که می‌خواهید برای چه کسانی مقاله بنویسید. از خودتان بپرسید مخاطب با خواندنن مقاله من چه چیزی را یاد می‌گیرد؟

با مشخص کردن مخاطب، لحن نوشتار شما و وسعت صحبت‌هایتان مشخص خواهد شد. مثلاً اگر مخاطبینتان افراد نوجوان باشند، با لحنی خودمانی و اگر مخاطبینتان اساتید دانشگاه باشند، کمی رسمی‌ می‌نویسید. اگر برای افراد تازه‌کار می‌نویسید بیشتر موضوع را بسط خواهید داد و اگر برای افراد باتجربه می‌نویسید، مطالب حرفه‌ای‌تر را بیان خواهید کرد.

در واقع مشخص کردن مخاطبینتان به شما سمت و جهت می‌دهد که چه چیزهایی بنویسید، در چه سطح بنویسید و با چه لحنی بنویسید.

قدم سوم: در مورد موضوع مورد نظر جستجو کنید

اگر می‌خواهید یک مقاله مفید بنویسید، باید سایر مقالاتی که در آن حوزه نوشته شده را بررسی کنید. مقالات پیشنهادی صفحه اول گوگل (هم مقالات سایت‌های ایرانی و هم مقالات سایت‌های خارجی) را بررسی کنید. با این بررسی، هم ایده می‌گیرید و هم مقالات رقبا را تحلیل می‌کنید. تحلیل مقالات رقبا چند مزیت دارد.

اول اینکه متوجه می‌شوید چه مواردی تا امروز گفته نشده و شما با پرداختن به آن‌ها مقاله مفیدتری خواهید نوشت. دوم می‌توانید دیدگاه‌هایی که در زیر مقالات رقبا نوشته شده را بررسی کنید و در مقاله خود به سوالات مردم جواب دهید تا مقاله کامل‌تر و کاربرپسند بنویسید.

با خواندن مقالات رقبا متوجه خواهید شد که در اکثر مقالات موارد کلیشه‌ای گفته می‌شود که هیچ کاربردی برای مخاطب ندارد، پس شما این موارد را ننویسید.

شاید با مطالبی مواجه شوید که مخالف علم و عقاید شماست. پس با جرات در مقاله خود از ایده‌هایتان دفاع کنید و تمایز خود را نشان دهید.

حتماً معادل انگلیسی موضوع مورد نظرتان را در گوگل جستجو کنید و چند مقاله در آن حوزه مطالعه کنید. برای انجام این کار می‌توانید از google Translate کمک بگیرید.

در جستجوی مقالات انگلیسی از عبارات Top ten  ، how to ، why، what استفاده کنید. به عنوان مثال اگر می‌خواهید در مورد “روش شستشو لباسهای کتان” مقاله بنویسید، عبارت “Top ten Methods of washing cotton clothes” را در گوگل جستجو کنید. 

قدم چهارم: زیرعنوان‌های مقاله را بنویسید

حتماً در متن مقالاتی که در مرحله سوم بررسی کرده‌اید، زیرعنوان‌هایی نوشته شده است. آنها را بنویسید، موارد اضافی را حذف کنید و اگر لازم است چند زیرعنوان اضافه کنید. زیر عنوان‌ها با توجه به جستجوی شما در مرحله قبل نوشته‌می‌شوند. همچنین آنچه که از علم خود و تجربیاتتان دارید، به این زیرعنوان‌ها اضافه خواهد شد.

در واقع در این مرحله باید سرفصل‌های مقاله را بنویسید. هر مطلبی که قصد دارید در مقاله‌ی خود بنویسید، زیر مجموعه‌ی یکی از سرفصل‌ها خواهد بود. بنابراین باید بعد از نوشتن زیرعنوان‌ها، اطلاعاتی که جمع‌آوری کرده‌اید را در قسمت مربوطه بنویسید.

راهنمای نوشتن مقاله

قدم پنجم: متن مقاله را بنویسید

از تحقیقات و داده‌هایی که جمع‌آوری کرده‌اید، پیش‌نویس ایجاد کنید. این کار باعث می‌شود ایده‎های شما به راحتی بیان شود. مفاهیم مورد نظرتان را یادداشت کنید. هر ایده‌ای را که به ذهنتان می‌رسد، بنویسید. در این مرحله نگران غلط‌های املایی و نگارش نباشید، فقط اجازه دهید ذهنتان کار کند. در مراحل بعدی ویرایش متن را انجام خواهید داد.

سعی کنید مطالبی که به ذهنتان می‌رسد، همچنین داده‌ها و اطلاعات جمع‌آوری شده را در زیرعنوان مربوط به آن مطلب بنویسید.

قدم ششم: متن را ویرایش کنید

در این مرحله می‌خواهیم مقاله را طوری ویرایش کنیم که خواننده از ابتدای تا انتهای آن را با لذت دنبال کند. برگردید و مقاله را از ابتدا (ترجیحاً با صدای بلند) بخوانید. تا جای ممکن جملات را کوتاهتر بنویسید. کلمات و جملات اضافه را حذف کنید. غلط‌های املایی و نگارشی را تصحیح کنید. یادتان باشد هرچقدر متن را ساده‌تر بنویسید و از کلمات قلمبه سلمبه کمتر استفاده کنید، خواندن متن دلنشین‌تر است و خواننده دیرتر خسته می‌شود.

قدم هفتم: مقدمه و نتیجه‌گیری جذاب بنویسید

 همیشه تاکید می‌کنند که مقدمه را اول بنویسید و بعد به سراغ سایر مراحل بروید. ولی اعتقاد بنده این است که اول باید شش مرحله بالا را طی کنید، بعد به ابتدای مقاله برگردید و مقدمه بنویسید. مقدمه شما باید جذاب باشد و در کمتر از 10 ثانیه مخاطب را متقاعد کند که ادامه مقاله را بخواند. در مقدمه از گفتن عبارت‌های کلیشه‌ای، تاریخچه و … بپرهیزید و با مخاطب دوستانه صحبت کنید. گفتن داستان یا تجربه شخصی شما در مقدمه، برای مخاطب بسیار جذاب است. سعی کنید در مقدمه به مخاطب نشان دهید که او را درک می‌کنید.

همچنین باید در انتهای متن مقاله، نتیجه‌گیری بنویسید. نتیجه‌گیری می‌تواند تکمیل کننده مقدمه باشد یا نتیجه حاصل از خواندن و عمل‌کردن به مقاله را نشان دهد، یا خلاصه‌ای چند سطری از مطالب گفته شده باشد.

قدم هشتم: جنبه‌های بصری مقاله را بهبود دهید

اگر صفحه مقاله شما شلوغ و شلخته باشد، قطعاً مخاطب در نگاه اول از خواندن مقاله شما پشیمان خواهد شد! در نگاه اول، جنبه‌های بصری مقاله شماست که به خواننده حس منتقل می‌کند. پس حتماً از تصویر یا تصاویر مرتبط استفاده کنید. قرار دادن اینفوگرافیک حس بسیار خوبی به خواننده می‌دهد.

حتماً متن را پاراگراف‌بندی کنید و بین سرفصل‌های مختلف، به اندازه کافی فاصله بگذارید. باید طوری فاصله‌ها را رعایت کنید که مخاطب به راحتی بتواند قسمت مورد نظرش را پیدا کند. فاصله‌گذاری و استفاده از تصاویر به چشم خواننده استراحت می‌دهد و در نتیجه دیرتر خسته خواهد شد.

با طی کردن 8 گام فوق، به راحتی می‌توانید در هر حوزه‌ای مقاله بنویسید. سعی کنید هر مرحله را با کیفیت انجام دهید، بطوریکه بهترین مقالات حوزه خودتان را بنویسید.

در نهایت می‌توانید از مخاطب بخواهید اقدام مورد علاقه شما را انجام دهد (دعوت به اقدام). به عنوان مثال کامنت بگذارد، مقاله مرتبط دیگری را بخواند، محصولی را بخرد یا ازخدمات شما استفاده کند.

برای اینکه راحت‌تر بتوانید مقاله بنویسید در مقاله 10 قالب آماده برای نوشتن مقالات سایت، قالب‌های متداول نوشتن مقاله را با جزئیات توضیح داده‌ام. همچنین در مقاله 14 راز نوشتن مقاله کاربرپسند، یاد می‌گیرید چطور می‌توانید مقالاتی بنویسید که مورد پسند کاربران سایت شما باشید. پیشنهاد می‌کنم حتما این دو مقاله را با دقت بخوانید و از این به بعد اهمیت بیشتری به نوشتن مقاله بدهید.

به این مقاله امتیاز دهید
(برحسب میزان رضایت خود از محتوای این مقاله، به آن از 1 تا 5 ستاره دهید)

امتیاز 2.3 از 4 رای

اولین نفری باش که امتیاز خودت رو ثبت می‌کنی!

جدیدترین مقالات
پرسش و دیدگاه

پس از بررسی سریع و پاسخگویی توسط کارشناسان، به شما اطلاع‌رسانی می‌گردد.

اشتراک در
اطلاع‌رسانی به من هنگامی که :
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
دیدن تمامی دیدگاه‌ها
جدیدترین مقالات

5 مقاله اخیر از این قسمت برای شما در دسترس است

حذف زبانه راهنما (Help Tab) از بالای پیشخوان مدیریت وردپرس
حذف زبانه راهنما از بالای پیشخوان مدیریت وردپرس
حذف آیتم‌ها از نوار مدیریت وردپرس
حذف آیتم‌ها از نوار مدیریت وردپرس
نصب وردپرس روی هاست سی‌پنل در 5 دقیقه!
نصب وردپرس روی هاست سی پنل
گراواتار چیست؟ + آموزش گام به گام ثبت‌نام در Gravatar و ساخت تصویر پروفایل وردپرس
افزونه چیست؟ + نکات مهم در مورد افزونه‌ها
فهرست
Search